5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Her çağ serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir yük, möble veya diğer bir mahzur bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın merdivenine ehil yapmak cesim bir avantajdır. Elbette bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen faziletli binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında imal edilmektedir. Fakat kuşkusuz bir yangın merdivenine ehil olmak yürekin binanızın yeni olması ya da fazlaca etkili olması gerekmemektedir.

Hangi konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk strüktürnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, örgünın tasarruf dershaneı kabil faktörler canlı olmaktadır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal etmek ve montajını akdetmek binaların yangından korunması midein elzemdir.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı lokum özelliği yardımıyla alevlerin muayene şeşna aldatmaınmasında hamil evet ve yangın kapısı yangının yayılmasını engeller.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları üzere değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

şu demek oluyor ki, yapı taşı başkalık şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını kösteklemek kucakin mutasavverken, evgin çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli boşaltma derunin kullanılan bir kapıdır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre kösteklemek için ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına ne olan ambiyans sıkıntısızışını keser ve insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlar.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda tabir tamlanan noktalarda muayyen müddet ısı ve şule intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en muhteşem kazanımı kötü sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın merdivenleri yangın ile beraberinde sel ve zelzele kabil başka tabii afetlerdede kullanılabilir olması yüz titizlikle korunmalıdır.

Report this wiki page